Voor personen met een sterk verlangen om hun gewicht te verliezen of te behouden, kunnen voedingssupplementen een magische oplossing lijken. De fabrikanten van deze producten doen extravagante beloften over de eigenschappen van hun geneesmiddelen, maar de meeste van deze claims worden niet ondersteund door klinisch onderzoek. In feite kunnen de medicijnen die beloven u te helpen gewicht te verliezen of vet te verbranden verborgen gevaren voor uw gezondheid inhouden. Ondanks de risico’s van het gebruik van voedingssupplementen, blijft de vraag naar deze producten stijgen, vooral bij personen met eetstoornissen.

Tot 50% van degenen die voldoen aan de criteria voor een eetstoornis gebruiken vrij verkrijgbare dieetpillen, kruidensupplementen of medicijnen om af te vallen, volgens eetgedrag. Tenzij u om legitieme medische redenen onder toezicht van een arts gewichtsverliesdrugs gebruikt, kunt u uzelf in gevaar brengen door deze producten te gebruiken.

Wat zijn voedingssupplementen precies?

voedingssupplementen

Een voedingssupplement is een product dat u oraal inneemt en dat bijdraagt ​​aan de inhoud van uw normale dieet. Niet alle supplementen zijn bedoeld om gewichtsverlies te bevorderen; een supplement kan waardevolle voedingsvervanging bieden voor consumenten die niet genoeg krijgen van een specifiek ingrediënt in hun dagelijkse maaltijden. Een voedingssupplement kan bevatten:
• Vitaminen
• Mineralen
• Aminozuren (bouwstenen van eiwitten)
• Enzymen
• Botanische producten / kruiden
• Glandulaire extracten
• Orgelproducten

Mensen nemen voedingssupplementen om veel verschillende redenen: om af te vallen of aan te komen, verloren voedingsstoffen te herstellen, spierweefsel op te bouwen, fysieke functies zoals het gezichtsvermogen te ondersteunen, de slaap te verbeteren of energie te stimuleren.

Food and Drug Administration (FDA) tenzij het product een nieuw ingrediënt bevat. Volgens de Dietary Supplement and Health Education Act (DSHEA) van 1994 is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant om te bewijzen dat een supplement veilig is en niet alle fabrikanten voldoen aan deze vereiste. Veel fabrikanten zijn beschuldigd van valse beweringen over hun producten, het toevoegen van farmaceutische ingrediënten aan hun supplementen of het produceren van hun supplementen onder onveilige omstandigheden.

Hoe werken supplementen voor gewichtsverlies?

gewichtsverlies

Als u op zoek bent naar voedingssupplementen die u zullen helpen gewicht te verliezen, heeft u geen tekort aan keuzes. De bedrijven die deze producten distribueren beweren dat de ingrediënten in hun supplementen u kunnen helpen om resultaten als deze te bereiken:

• Verzacht je hunkering naar voedsel (kippenmuur, bijenpollen, venkel)
• Zorg dat u zich vol voelt voordat u te veel heeft gegeten (guargom, psyllium)
• Versnel uw metabolisme (cafeïne, guarana, synefrine, B-complex vitamines)
• Vertraag de vetproductie van uw lichaam (groene thee, hydrocitric acid, lijnzaad)
• Voorkom dat uw lichaam vet opneemt in het voedsel dat u eet (chondritine)
Dieetsupplementen zijn verkrijgbaar in vrijwel elke vorm die u via de mond kunt innemen – van pillen en capsules tot poeders, vloeistoffen en thee. Sommige producten worden met een maaltijd ingenomen, terwijl andere in plaats van een maaltijd worden ingenomen. Vrij verkrijgbare dieetpillen helpen je vermoedelijk af te vallen door je metabolisme te stimuleren, het systeem van je lichaam voor het gebruik van energie. Het primaire ingrediënt in producten zoals Dexatrim met Metabolic Support is cafeïne, een stimulans voor het centrale zenuwstelsel die u kan helpen vet te verbranden via een proces dat thermogenese wordt genoemd. Maar de risico’s van het nemen van deze stimulerende middelen kunnen opwegen tegen de voordelen.