De aantrekkingskracht om snel gewicht te verliezen is moeilijk te weerstaan. Maar verlichten gewichtsverliespillen en -producten alles behalve uw portemonnee? En zijn ze veilig?

Realistische verwachtingen stellen

Er is geen magische kogel om af te vallen. De meest effectieve manier om gewicht te verliezen en af ​​te houden is door een gezond caloriearm dieet te eten en lichamelijk actiever te zijn.

verwachtingen stellen

Gewichtsverliespillen – geneesmiddelen op recept, geneesmiddelen zonder recept, kruidenproducten of andere voedingssupplementen – zijn in het beste geval allemaal hulpmiddelen die kunnen helpen bij het afvallen. Maar er is relatief weinig onderzoek naar deze producten. De best bestudeerde hiervan zijn medicijnen voor gewichtsverlies op recept.
In een onderzoek uit 2016 werden bijvoorbeeld 28 langetermijnproeven met geneesmiddelen op recept beoordeeld voor de behandeling van obesitas. De onderzoekers concludeerden dat wanneer een persoon de juiste levensstijl verandert, een medicijn voor gewichtsverlies de kans op “klinisch betekenisvol” gewichtsverlies binnen een jaar vergroot.

Klinisch zinvol gewichtsverlies betekent dat u voldoende gewicht heeft verloren om uw risico op hartaandoeningen, diabetes en andere ziekten te verlagen. Dit wordt over het algemeen gedefinieerd als 5 procent of meer lichaamsgewicht.
Het is belangrijk om te bedenken dat gewichtsverlies in een onderzoeksomgeving groter kan zijn dan in de praktijk. Ook kunnen mogelijke bijwerkingen en bijwerkingen van gewichtsverliespillen invloed hebben op hoe goed u het zou kunnen doen.
Het is redelijk om te verwachten dat gewichtsverliespillen op recept nuttig kunnen zijn, maar ze zullen niet magisch zijn. Ze werken niet voor iedereen en de voordelen kunnen bescheiden zijn. Onderzoekers weten veel minder over de potentiële voordelen en risico’s van vrij verkrijgbare producten voor gewichtsverlies.

Over-the-counter behandelingsvoorschriften begrijpen

Over-the-counter

Vrij verkrijgbare gewichtsverliesbehandelingen vallen in twee algemene categorieën:
• Geneesmiddelen zonder recept
• Voedingssupplementen
De normen voor het reguleren van de productie en marketing van deze twee soorten behandelingen zijn verschillend. Voor een niet-receptplichtig medicijn, zoals orlistat (Alli), moet het farmaceutische bedrijf de Food and Drug Administration (FDA) voorzien van resultaten van humane (klinische) onderzoeken die de veiligheid en effectiviteit van het medicijn bij de niet-receptdosis aantonen.

De makers van voedingssupplementen zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van hun product en het maken van eerlijke claims over mogelijke voordelen. De claims van de makers zijn echter niet onderworpen aan FDA-beoordeling of goedkeuring vóór marketing. Ook kan het type of de kwaliteit van het onderzoek dat wordt gebruikt om claims te ondersteunen variëren.

Als de FDA kan aantonen dat een supplement onveilig is, kan het bureau het product verbieden of een fabrikant vragen het vrijwillig in te trekken. De FDA kan ook actie ondernemen tegen een fabrikant als er helemaal geen bewijs is om een ​​claim te ondersteunen. Deze verschillen in onderzoek, productie en marketing kunnen het moeilijk maken om weloverwogen beslissingen te nemen over producten.