Gewichtsverlies medicijnen zijn goedgekeurd voor mensen met aanzienlijke gewichtsproblemen

Gewichtsverlies medicijnen zijn niet bedoeld voor degenen die een paar kilo willen verliezen voor de klassenreünie of een strandvakantie. Volgens de FDA moet je een aanzienlijk gewichtsprobleem hebben om een ​​medicijn voor gewichtsverlies te krijgen, zoals een body mass index van meer dan 30, of een gewicht dat het moeilijk maakt om andere gezondheidsproblemen te beheersen, zoals hoge bloeddruk. , hoog cholesterol of type 2 diabetes.

Veel van deze medicijnen zijn verboden voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger proberen te worden

 
Indien genomen tijdens de zwangerschap, kunnen Belviq, Contrave, Qsymia en Saxenda schade toebrengen aan een foetus. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd moeten tijdens de inname van deze geneesmiddelen consequent anticonceptie gebruiken en moeten worden getest voordat ze beginnen met het innemen van een van deze middelen om te controleren of ze niet zwanger zijn.

De resultaten kunnen bescheiden zijn, maar de gezondheidsvoordelen kunnen aanzienlijk zijn

Volgens de FDA kunnen mensen die Qsymia gebruiken, gemiddeld verwachten dat ze 6,7 tot 8,9 procent van hun gewicht verliezen, of ongeveer 7 tot 9 pond voor elke 100. Degenen die Saxenda gebruikten, hadden een gemiddeld verlies van 4 tot 5 procent van het totale lichaamsgewicht. in proeven. Hoewel dat misschien niet zo veel lijkt, is het verliezen van 5 procent van je lichaamsgewicht een uitstekend kortetermijndoel.

Experts van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adviseren dat het verliezen van zelfs 5 of 10 procent van uw lichaamsgewicht positieve gezondheidsvoordelen kan opleveren, waaronder lagere bloeddruk, betere bloedsuikercontrole en verbeterd cholesterolgehalte in het bloed. Volgens de Obesity Action Coalition kan een verlies van 5 tot 10 procent resulteren in een toename van 5 punten in HDL of “goede cholesterol” en een afname van 40 milligram in triglyceriden, schadelijke vetachtige deeltjes in het bloed. Een daling van uw gewicht met 5 tot 10 procent kan ook de systolische en diastolische bloeddruk verlagen met gemiddeld 5 millimeter kwik (mmHg).

Praat met uw arts over een dieetplan of caloriedoel waarmee u een gezond gewicht kunt bereiken

kunt bereiken

Een begeleidend dieet en trainingsplan zijn nodig om de langetermijndoelen te bereiken
“Gewichtsverlies medicijnen moeten worden gebruikt als een aanvulling, geen vervanging, voor uw gewichtsverlies inspanningen,” zegt Nikhil V. Dhurandhar, PhD, professor en voorzitter van de afdeling voedingswetenschappen aan de Texas Tech University in Llubbock. Je moet nog steeds een caloriearm dieet volgen en eten als je doel is om aanzienlijk gewicht te verliezen. Voor extra ondersteuning en calorie-gecontroleerde maaltijdideeën, probeer Everyday Health’s gratis maaltijdplanner, die kan worden gepersonaliseerd om uw doelstellingen van het gewichtsverlies te bereiken.