Slimworks

Herbalife vragen:

Herbalife ingrediëntenbrochure: klik hier

Alle onderstaande gegevens zijn gebaseerd op ervaringen en recenties van consumenten.

Het gebruik van Herbalife-producten sluit de noodzaak van gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl niet uit.

Hoe werkt het Herbalife afslankprogramma?

Afslanken tot een gezond gewicht kan enkel door voldoende formule 1 poeder te gebruiken. Twee volle eetlepels (26 gram) in 250 cc vloeistof (halfvolle melk) zijn een noodzakelijk minimum om veilig af te slanken!

Wie de shakes niet sterk genoeg maakt heeft meer honger en moeite met een mogelijke jojo-situatie tot gevolg.

Ieder mens is verschillend en zal daarom ook anders reageren op het gebruik van Herbalife.

De meeste Herbalife gebruikers verliezen de eerste twee tot drie weken weinig of geen gewicht, maar WEL centimeters

Lees meer op de pagina: Mijn persoonlijk programma

Werkt Herbalife onmiddellijk?

Soms wel en soms niet. Af en toe komt men zelfs wat aan tijdens de eerste drie weken. Ieder lichaam is verschillen en zal ook anders reageren op het gebruik van Herbalife.

Lees meer op de pagina: Problemen 

Moet ik Herbalife mijn hele leven lang blijven gebruiken?

Om af te slanken vervangen we 2 maaltijden door Herbalife. Eens een ideaal figuur bereikt is, schakelen we over op nog één shake of maaltijdreep per dag en twee maaltijden. Zo houd je uw gewicht voor altijd onder controle. Volhouden is dus absoluut noodzakelijk want de aanleg tot overgewicht blijft altijd aanwezig.

Hoe lang doe ik het met 1 verpakking formule 1 shake?

Een doos Herbalife formule 1 is voldoende voor 21 maaltijden. Om af te slanken hebben we dus om de 11 dagen een nieuwe doos nodig. Denk er aan dat u tijdig een nieuwe voorraad besteld. Neem best verschillende smaken in huis zodat je kunt afwisselen. De verpakkingen van de andere voedingssupplementen zijn meestal voor 30 dagen.

Mag ik alles eten tijdens mijn gewone maaltijd?

Ja dat mag, maar dat wil vooral zeggen:

 • Uw bord slechts één keer opscheppen (ook al is het lekker) en eet elke week één keer uw lievelingsmaaltijd
 • Eet vooral veel gekleurde groenten (liefst rauw).
 • Eet niet té veel aardappelen of pasta.
 • Beperk vette sausen op je eten.
 • Eet slechts maximum één keer per week frieten (2 tot 3  fiberbondtabletten vooraf zijn dan zeker aan te raden)
 • Wees matig met nagerechten en zoetigheden

Wat je zeker moet doen:

 • Per dag minimaal 2 liter drinken – Drink bij voorkeur vooral Herbalife Thermojetics kruidendrank ofwel plat water, maar gewone thee of koffie mag natuurlijk ook voor wie dat absoluut wil.
 • Let op fruitsappen met suikers (neem liever vers of ongezoet fruitsap)
 • 3 stukken fruit per dag (appels mag zoveel als je zelf wil en bij voorkeur ongeschild)
 • Let op met bananen en druiven (max. 2 porties per week)

 

 

 

 

Tussendoortjes:

 • Neem “altijd verplicht” een tussendoortje half de voormiddag, in de namiddag en ’s avonds.
 • Af en toe een slaatje mag in de plaats van fruit (echter zonder mayonaise of vinaigrette. Een beetje yoghurtdressing mag wel)
 • Rauwe worteltjes, komkommer, tomaat, sla enz... (mag zoveel als je zelf wil)
 • Rond vier uur mag eventueel een Herbalife proteïnebar (bij zware arbeid of sport)
 • Aangeraden als je moeilijk afslankt: rond 10.30 uur 1x Thermo-complete - rond 15.30 uur nog eens 2x Thermo Complete. 

 

 

 

 

Mag iedereen Herbalife gebruiken?

"Wie mag eten, mag ook Herbalife eten" - Herbalife is voeding en voedingssupplementen en dat zijn geen medicamenten. Het is zelfs de meest complete voeding welke u zich kunt indenken. Een shake in half-volle melk bevat immers alle 52 essentiële en noodzakelijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Alleen mensen met bijvoorbeeld bepaalde chronische ziekten die geen proteïnerijke voeding mogen eten, zoals kaas en vlees, vragen best eerst doktersadvies voor ze met Herbalife starten.

Is Herbalife ook geschikt voor vegetariërs?

Alle Herbalife voedingsproducten zijn op basis van planten, kruiden, vitaminen en zijn uiterst geschikt voor vegetariëres. Enkel het voedingssupplement Herbalifeline is visolie gemaakt van diepzeevissen.

Herbalife werkt sowieso op basis van vitaminen & mineralen en natuurlijke plantaardige producten.

Je moet weten dat de Herbalife programma's gebaseerd zijn op soja-eiwitten en dat mede hierdoor alle programma's natuurlijke plantaardige producten bevatten.

Herbalife formule 1 is door Herbalife ontworpen om gebruikt te worden met halfvolle melk (staat op de verpakking). Toch is het, indien gebruikt met sojamelk ook aangewezen voor vegetariërs en veganisten.

Hoe behoud ik voor altijd mijn slanke lijn?

Nadat een normaal gewicht is bereikt is het noodzakelijk 1 shake per dag te  blijven gebruiken + vezels en kruidenformule + 2 volwaardige maaltijden + 3 stukken fruit om je gewicht voor altijd stabiel te houden. Wie volledig stopt met Herbalife komt terug aan.

Stop dus nooit volledig met Herbalife – 1 shake per dag is voor noodzakelijk en gezond voor iedereen. Wie volledig stopt krijgt achteraf altijd spijt.

Hoe neem ik Herbalife in het weekend?

Vele Herbalife gebruikers kiezen er voor om tijdens het weekend slechts één shake te nemen en samen met hun gezin te ontbijten. Je gaat dan misschien iets minder snel afslanken maar het sociaal gevoel binnen het gezin en een gezamenlijk ontbijt zijn zeer belangrijk voor de gemoedsrust. Zo maak je van Herbalife gemakkelijker een blijvende manier van leven.

Wat doe ik met Herbalife tijdens mijn vakantie? 

Indien je op vakantie gaat probeer dan één shake of één maaltijdreep per dag te nemen. Maar vergeet alleszins zeker niet uw tabletjes te nemen. Is dat niet mogelijk let dan op je eten en wees na de vakantie enkele dagen extra streng. Zorg er vooral voor dat de aangekomen kilo’s er snel weer terug af zijn. Hoe langer je daarmee wacht hoe moeilijker het wordt. Beperk indien mogelijk alcoholgebruik. Drink na elk glas alcohol een extra glas water.

Is de Herbalife leefregel gemakkelijk vol te houden?

De Herbalife programma's zijn gebaseerd op eenvoud, maar toch alle voedingsstoffen bevatten die het lichaam nodig heeft, houdt meer dan 80 % van de mensen het Herbalife dieetprogramma vol!

Om het even of het is om af te slanken, aan te sterken en meer energie of zelfs om aan te komen, Herbalife is de meest eenvoudige manier om een dieet vol te houden. Bovendien zal uw lichaam niet uitgehongerd worden zoals met andere diëten en voedt Herbalife uw lichaam op cellulaire niveau met alle nodige voedingswaarden die nodig zijn!

Sommige mensen hebben het moeilijk om de tabletten in te nemen. Het zijn mensen die het  in het algemeen moeilijk hebben bij het slikken van tabletten of medicamenten. Herbalife denkt ook aan alles en heeft daarvoor een Tablet Crusher of tabletten maler in het gamma die de tabletten verpulverd. U kan dan het tablettengruis vermengen in de shake Formule 1 en gewoon mee opdrinken.

Hoe breng ik variatie in mijn dieet?

Een Herbalife shake met halfvolle koemelk is de meest uitgebalanceerde vorm van voeding voor elke dag. Toch is het aangeraden regelmatig eens een shake te maken met een ander recept. Raadpleeg daarvoor onze lijst met heerlijke Herbalife recepten.

Waarop moet ik vooral letten als ik wil afslanken?

Wie goed en gezond wil afslanken en afvallen, moet voldoende formule 1 gebruiken.

Twee volle eetlepels formule 1 in 250 cc vloeistof (halfvolle melk) is een noodzakelijk minimum!

Wie de shakes niet sterk genoeg maakt, gaat zijn lichaam uithongeren, automatisch meer honger lijden en ook minder gemakkelijk afvallen met bovendien een mogelijke jojo-situatie tot gevolg.

Waar je vooral rekening mee moet houden, is dat de meeste Herbalife gebruikers de eerste drie weken geen of weinig gewicht verliezen, maar WEL reeds centimeters !

Soms komt iemand zelfs wat aan tijdens de eerste drie weken. De oorzaak is de omzetting van vet naar spierweefsel. Spierweefsel weegt immers zwaarder dan vet, zelfs dubbel zo zwaar. Maar het heeft wel een kleinere omvang.

Daarom is het beter de eerste drie weken uw omvang te meten en de centimeters in het oog te houden in plaats van te vertrouwen op de weegschaal. Na de derde week begint men gewicht te verliezen !

(De ontslakkingsperiode kan voor sommige mensen uitzonderlijk nog iets langer duren. Raadpleeg uw voedingsconsulent tijdig voor meer uitleg!)

Hoeveel slank ik normaal af met Herbalife?

Wanneer iemand wil afvallen is 1,5 tot 3 kg gewichtsverlies per maand een goed gemiddelde. Sommige vallen zelfs veel meer af en verliezen soms tot 5 kg per maand. Het is echter veel gezonder om langzamer af te vallen en af te slanken, zodat het lichaam de tijd krijgt en zich kan aanpassen aan het nieuwe gewicht.

Let Wel! In de afslankcyclus is het tevens heel normaal, dat je een periode zal kennen waarin het afslanken of het gewichtsverlies even stopt. Het is meestal een periode van enkele weken, maar dat kan oplopen tot een maand of langer.

Deze situatie is perfect normaal. Je zult echter bij het consequent volgen van het Herbalife afslankprogramma, niet in gewicht toenemen !

Even doorzetten dus, het afslanken begint heus weer opnieuw en uw geduld en volharding zullen beloond worden !!

Nadat je tot een gezond gewicht en een slank figuur bent gekomen, stopt het afvallen automatisch.

Hoe behoud ik mijn slanke lijn voor altijd?

Om dit gezonde gewicht te behouden moet je minstens één shake per dag blijven gebruiken. Je mag dus overschakelen van twee naar één shake. Soms is het echter aangewezen twee shakes per dag te blijven nemen indien je jezelf daar beter bij voelt.

De tabletten vitaminen, mineralen, vezels en kruiden, neem je gewoon verder voor uw optimale gezondheid.

Wie met de Herbalife voeding volledig stopt, gaat net zoals bij elk ander dieet, terug aankomen. Voor wie aanleg heeft voor overgewicht bestaat er geen tijdelijk dieet. Daarom is Herbalife de meest éénvoudige en een gezonde oplossing. Blijft uw lichaam op cellulair niveau voeden.

Wat is mijn BMI?

De Queteleet-index - ook wel Body Mass Index (BMI) genoemd - is een algemeen aanvaarde en eenvoudige methode om te achterhalen of u op het juiste gewicht zit. Hierbij wordt het gewicht en uw lengte vergeleken en uitgedrukt in een waarde die aangeeft of uw lichaamsgewicht te hoog, te laag of juist goed is. Deze methode kan voor zowel mannen als vrouwen op iedere leeftijd (ouder dan 21 jaar) gebruikt worden.

De Body Mass Index (BMI) wordt dus gebruikt om het inschatten van de hoeveelheid vet in ons lichaam. door rekening te houden met onze lengte is de BMI een meer nauwkeurige berekening van het totaal aan lichaamsvet dan het lichaamsgewicht op zich.

Het gebruik van de' BMI heeft echter ook zijn beperkingen. Eenzelfde BMI zal niet bij iedereen overeenkomen met een gelijk vetpercentage. Zo dal de BMI bij personen met een hoge spiermassa zoals sporters of bij personen met een verminderde spiermassa zoals bejaarden, een ander beeld geven dan bij een normale persoon met eenzelfde gewicht. Bovendien houdt de berekening geen rekening met het geslacht of de leeftijd.

De BMI wordt als volgt berekend: 

BMI = (kg / m2)   =   lichaamsgewicht in kg / lengte in meter in het kwadraat 

Een voorbeeld:

Gewicht: 80 kg  lengte: 1,72 cm

BMI = 80 X (1,72 X 1,72) = 27

 • - Minder dan 18: U ben te mager en zou best aankomen
 • - Tussen 18 en 23: U ben erg slank en zou best een beetje aankomen
 • - Tussen 23-25: uw gewicht is normaal - Bent u tevreden met uw figuur?
 • - Tussen 25-30: Een beetje afslanken is goed voor u - verbeter vooral uw figuur.
 • - Boven 30: U komt in de alarmfase - je moet dringend afslanken.
 • - Boven 35: Gevaarlijk overgewicht - doe er wat aan.
 • - Boven 40: Dit is levensgevaarlijk - je moet dringend afslanken.

Wat is het basaal metabolisme?

Het Basaal Metabolisme (BMR: Basal Metabolic Rate) is de ruststofwisseling ofwel de hoeveelheid energie die een lichaam in rust verbruikt. Door veelvuldige afslankkuren geraakt het basaal matabolisme in de war.

De hoeveelheid eneregie die het lichaam verbrandt verlaagt telkens men enkele kilo's verliest maar stijgt niet wanneer de kilo's er terug aankomen. daardoor wordt het steeds moeilijker om overtollig gewicht weg te krijgen.

Wat is het jojo-effect?

Het jojo-effect is een lichamelijke reactie die stamt uit de oertijd van de mens. Onze voorouders leefden van jacht en visvangst. Wanneer voldoende voedsel ter beschikking was, maakte hun lichaam vetreserves aan waardoor hun metabolisme trager werkte voor tijden van hongersnood.

Ook nu nog zal ons lichaam "niet gebruikte" energie omzetten in vetreserve waardoor elke hongerkuur uiteindelijk resulteert in een hoger lichaamsgewicht.

Het Herbalife dieet helpt dit jojo-effect te neutraliseren. We gaan dagelijks twee heerlijke shakes eten. Die twee shakes bevatten samen slechts 435 caloriën maar tegelijkertijd ook alle belangrijke voedingsstoffen in de juiste verhouding zoals het lichaam ze nodig heeft. Indien we daarbij nog één volwaardige maaltijd eten is er geen gevaar voor het jojo-effect.

Hoe voorkom ik eetbuien?

De meeste mensen storten zich op eten als ze te maken krijgen met een situatie die men niet goed de baas kan.

Probeer uit te zoeken waarom je plots een drang hebt naar eten. Uit verveling? Stress? is het steeds op dezelfde plaatst en uur?

Probeer dan de situatie te veranderen.

Als je bijvoorbeeld uit stress gaat (vr)eten? Zorg dan voor een afleiding of ontspanning op dat moment.

Met Herbalife ontzeg je uw lichaam geen voedingsstoffen!

Welk nut hebben vezels in onze voeding?

Concreet zijn het voedingselementen, die door de verteringsappen niet vernietigd worden en dus na de "spijsvertering" nog intact zijn. Je vindt ze in de meeste volkoren graanproducten, maar tevens in fruit en groenten en vooral in de vezels & kruiden tabletten van Herbalife en in de Fiberbond tabletten.

30 gram vezels per dag, zou ideaal zijn. Het hangt af van individu tot individu. We wijzen er op dat een aanvulling van voeding met vezels, steeds een positief effect heeft, maar dat een teveel aan vezels ook kan leiden tot verstopping, gasvorming en andere kleine ongemakken.

Vezels voeg je daarom geleidelijk toe aan je voeding.

Vezels voorkomen het hongergevoel. Ze absorberen het overtollige water uit onze darmen en dat verbetert de stoelgang. Bij caloriearme voeding kun je daarvan wel eens last ondervinden.

Vezels werken de opname van cholesterol tegen via de darmen en verminderen het vetgehalte in het bloed. Ze verlagen het effect van de hoeveelheid aan koolhydraten.

Vandaar dat men de Fiberbond tabletten ook de "Smokkeltabletten" noemt bij Herbalife. Deze absorberen gedeeltelijk het vet van de voeding alvorens dat vet in het bloed kan opgenomen worden.

Vezels en kruidenformule en/of Fiberbond bij verstopping?

Verstopping door het eten van Herbalife voeding of het nemen van Herbalife voedingssupplementen, met name de vezels & kruidenformule en/of fiberbond, komt heel af en toe eens voor.

We horen soms bij onze opvolging en begeleiding, dat mensen een meer vaste stoelgang krijgen en dat mensen inderdaad soms spreken over verstopping of moeilijkere stoelgang.

Sommigen hebben baat bij een aangepast gebruik van de vezels & kruidenformule en/of fiberbond tabletten als voedingssupplementen om het probleem van verstopping op te lossen. Volg daarom strikt het advies van uw voedingsconsulent.

Vezels helpen dus bij het normaliseren en regelen van de stoelgang en zijn nodig voor een goede werking van de spijsvertering, de darmen en de stoelgang. Ze reinigen als het ware onze darmen!

Herbalife heeft eerst en vooral de vezels en kruidenformule maar daarnaast ook de Fiberbond tabletten als vezels supplement. Fiberbond wordt gebruikt bij de afslankprogramma’s maar kan tevens gebruikt worden als afzonderlijk voedingssupplement. Ieder persoon reageert verschillend op de verschillende vezels in het algemeen. Of het nu vezelsupplementen zijn of vezels in de gewone traditionele voeding. Wie bij het gebruik van de vezels & kruidenformule last heeft van verstopping kan dit probleem meestel oplossen door het gebruik van fiberbond tabletten bij zijn voedingssupplementen.

Wel effect heeft Herbalife op lange termijn?

Herbalife is een voedingsproduct en mag als dusdanig voor lange tijd worden genomen.

Om uw figuur en gewicht voor altijd onder controle te houden is het noodzakelijk 1 shake of 1 maaltijdreep per dag te blijven gebruiken. Dat is absoluut geen opoffering want men krijgt er heel wat vitaliteit en kracht voor terug. Wie 10 jaar Herbalife gebruikt  ziet er vaak 5 jaar jonger uit dan zijn leeftijd laat vermoeden. Neem daarom het vaste voornemen vol te houden want een korte periode Herbalife gebruiken heeft weinig zin.

Neem altijd minimaal 2 dozen formule 1 shake (1 doos zijn 21 maaltijden) en kies 2 verschillende smaken als afwisseling. Per maand heb je, om gezond af te slanken, minstens 2 tot 3 dozen formule 1 nodig.

Alleen samen met de Vezels en kruidenformule is Herbalife compleet uitgebalanceerde voeding. Daarbij wordt aangeraden 3 Multivitaminecomplex per dag te nemen voor een leven lang zonder zorgen. 

Zijn de gebruikte E-nummers wel natuurlijke producten?

De verpakkingen van de voeding- en voedingssupplementen van Herbalife, voldoen aan de etiketteringswet. Dat wil zeggen dat alles wat in de verpakkingen zit, ook op het etiket vermeld wordt !

Dat is zeer belangrijk voor u als consument. U kan kan ook alle E-nummers terugvinden op de etiketten van de verpakking.

Je kan deze tevens opzoeken en controleren welke producten deze E-nummers vertegenwoordigen. De E-nummers, die in de voeding van Herbalife gebruikt zijn, zijn goedgekeurd door de Europese Unie. De gebruikte E-nummers zijn natuurlijke producten.

E-nummers webpagina:

Opsomming E-nummersHomeHome

Winkelwagen  

Shopping Bag Leeg winkelmandje